Quantcast
Channel: SUV | שטח
Viewing all 1746 articles
Browse latest View live

הבאגי חוזר והוא חשמלי

$
0
0

רוני נאק

בעוד חודש בדיוק – ב-5 למרץ – עתידה פולקסווגן להסיר את הלוט מעל ה-I.D Buggy. הקונספט שואב השראה מה"דיון באגי" שהיו נפוצות בקליפורניה בשנות ה-60'. המטרה של הקונספט הוא לא רק להזריק מעט סומק ללחיים של רכב חשמלי, אלא גם להציג את המודולריות של מערכת ההנעה החשמלית אשר עתידה להניע דגמים רבים בכל מותגי הקבוצה: אאודי, VW, סקודה ו-סיאט – כאשר הראשונה להיכנס ליצור סדרתי בסוף השנה תהיה פולקסווגן I.D (קומפקטית בסדר גודל של גולף).

קונספט בלבד של פולקסווגן דיון באגי חשמלי - פלטפורמה מודולראית עתידית של VW. צילום: VW

הדיון באגי המקורי שיצר מאיירס מאנקס. זוכרים אות? צילום: WIKI

וזה הרגע לשים את כובע המקלחת על ראשכם כי מה שהיה לקלאוס בישוף – ראש מחלקת העיצוב של VW – לומר זה שהקונספט הוא פירוש "נון-רטרו" של הקלאסיקה אשר מביעה את הקשר הרגשי שתחבורה חשמלית יכולה ליצור.

בהודעתה לעיתונות VW לא אמרה האם הבאגי קונספט יכנס כלל ליצור סדרתי. מה שכן – אותה פלטפורמת MEB חשמלית תשמש כ-50 דגמים ב-12 מותגים שונים ברחבי העולם עד שנת 2025 ועם נפח יצור של עד 3 מיליון יחידות באותה שנה. מחשמל.


קחו את הדיזל

$
0
0

רוני נאק

שוק הרכב באירופה בברדק נוראי. תקן WLTP תפס יצרנים רבים לא מוכנים, והוא רק אחת האדוות שיצר המפץ המסריח של דיזלגייט. ואירופה – שרק לפני עשור הייתה המעוז של מנועי הדיזל הקטנים-אך-חזקים וחסכוניים – הפנתה עורף לסולר לטובת דור חדש של מנועי בנזין אבל גם ובעיקר למערכות הנעה אלטרנטיביות כמו הנעה היברידית, PHEV – היברידית נטענה, וחשמלית.

פי'גו 3008 HDI החל ב-156,000 שקלים. צילום: פיג'ו

פי'גו 3008 HDI החל ב-156,000 שקלים. לזכותם – תמיד היו גרסאות דיזל בהיצע. צילום: פיג'ו

לראיה נתוני JATO מלמדים כי נתח מכירות הדיזלים ב-2018 הגיעו לחלק היחסי הקטן ביותר מאז 2001, בשל ירידה דו-ספרתית ב-20 מתוך 27 השווקים המרכיבים את השוק האירופאי. לפי JATO הירידות החדות ביותר (בנתח השוק) היו בבריטניה – 30% – סקנדינביה – 22% – בנולוקס (בלגיה+הולנד+לוקסמבורג) – עם ירידה של 22% בנתח השוק. במהלך שנת 2018 לא היה קשה לראות את האפקט המתמשך של משבר הדיזל, כאשר ממשלות התערבו ורגולציה משתנה בלבלה לקוחות רבים. במספרים זה מתבטא בכמיליון רכבי בנזין ועוד כ-945,000 יחידות (נתח שוק של 6.1%) בעלות הנעה אלטרנטיבית אשר תפסו את המקום של הדיזלים שנותרו במגרשי היצרניות.

קיה ספורטאג' דיזל החל ב-150,000 שקלים. צילום: רונן טופלברג

קיה ספורטאג' דיזל החל ב-150,000 שקלים. ברקע אנרגיה מתחדשת בכל בוקר. צילום: רונן טופלברג

וזה אומר המון מכוניות דיזל שאף אחד לא רוצה באירופה ובמקביל גרסאות בנזין שאי אפשר למכור כי אינן עומדות בתקן WLTP. זה מצב שיוצר הזדמנויות לקנות SUV בקבוצה מרכזית במחיר FOB טוב מאי פעם כשהיצרן להוט לפנות מדפים לפני שהתאריך על הקוטג' יפוג.

ניסאן קאשקאי עדיין משווק - די בהיחבא - גם בדיזל 154,000 שקלים. צילום: ניסאן

ניסאן קאשקאי עדיין משווק – די בהיחבא – גם בדיזל 154,000 שקלים. צילום: ניסאן

זו הזדמנות קצרת מועד – לפנות נכון לתחילת פברואר 2019 – מכיוון שאם אכן תתרחש ההתייקרות הצפויה ב-1 לאפריל, וכל המאמצים של יבואני הרכב והתעשיינים על המדינה יכשלו (ואיזה פוליטיקאי יפנה לזה זמן עכשיו לפני בחירות) – דגמים רבים מאלו יזנקו לקבוצות זיהום גבוהות ומכאן תבוטל הטבת מס בשיעורים של עד 9,000 שקלים (תלוי במותג, בדגם ובגרסה).

כך שבזמן שבאירופה הציבור קונה בעיקר בנזין ומספרים הולכים וגדלים של היברידיות וחשמליות – ינסו כאן לשכנע אתכם לקנות דיזל עכשיו ומהר לפני אפריל.

ג'יפ עובדת חזק על הנוסטלגיה

$
0
0


תומר הדר

עונת הפוטבול בדרך וכמו תמיד, יצרני הרכב מתחרים ביניהם מי ייצר את הפרסומת הטובה ביותר, שתמשוך הכי הרבה תשומת לב. למעשה, הפרסומות של ה-SUPER BOWL  הפכו בשנים האחרונות למדוברות לא פחות מהאירוע עצמו – כפי שמוכיחה ג'יפ בפרסומת חדשה לגלדיאטור ששיווקו בעולם יחל בקרוב.

כזה + מזגן. ג'יפ גלדיאטור רוביקון. צילום: JEEP

כזה + מזגן. ג'יפ גלדיאטור רוביקון. צילום: JEEP

מבחן דרכים ג'יפ קומפאס

למי שאינו מכיר, הגלדיאטור מבוסס על מכלולי הרנגלר, אך השלדה כמובן ארוכה יותר כדי לאכלס ארגז. אך אל דאגה: הגלדיאטור מצויד במנוע פנטהסטאר של ג'יפ, בנפח 3.6 ליטרים ובעתיד, כך לפחות מקווים חובבי המותג, יוצג גם מנוע טורבו דיזל שיחליף את ה-6 V המזדקן. בדומה לרנגלר JL הרגיל- גם כאן יש גרסת רוביקון בעלת צמד נעילות ויחסי העברה נמוכים יותר בטרנספר. כדי לא לקלקל לכם, נציין רק שבפרסומת מככב ג'יפ גלדיאטור 20 J קשיש. את היתר- תראו בעצמכם

3 דברים על גרירה

$
0
0

רוני נאק

כן כן. כולנו גיבורים כולנו גוררים. והרי זה פשוט מאד לגרור – רק רותמים את הנגרר לרכב, מחברים את צמת החשמל – ויאללה לצאת מהר לתפוס פינה ביער אודם מול השלג. והחיים הפעם לא כל כך פשוטים – וזה לא משנה אם אתם גוררים נגרר קל עם צידנית גדולה מלאה בירה, קרוואן שהוא גדול יותר מזה של השכנים או עמדת נ"מ רב-קנית המצוידת במכ"מ החדיש ביותר – יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון פשוט כדי שלא תהרגו את עצמכם ואותנו.

3 דברים שלא שאלתם על גרירה: מהו המשקל הסטאטי המותר על התפוח, מה המשקל הכולל ואיזו תיבת הילוכים לא תשאיר אתכם בבוש. צילום: ZS

מדבקה או לוחית כמו זו צריכה להופיע בצמוד לתפוה הגרירה. צילום: ZS

משקל אנכי על וו הגרירה. זהו נתון שקשה למצוא אותו ורבים לא יטרחו לספר לכם עליו מסיבות מובנות – כי כולם מסתכלים על נתוני הגרירה המקסימאליים וזה משמש נהדר את אנשי השיווק. לרוב בודקים את המשקל המותר לגרירה על ידי הרכב ולפי לזה בוחרים את הנגרר. אלא שאין מודעות לנתון אחד קריטי: המשקל האנכי הסטאטי על התפוח של הגורר. לפי התקינה האירופאית על המשקל האנכי הסטאטי על התפוח להיות לא יותר מ-10% ממשקלו המירבי של הנגרר (סעיף 2.1.20 בתקן האירופאי). זאת אומרת שאם אתם – לצורך הדוגמה – גוררים 1,000 ק"ג על הנגרר ללחוץ במשקל של 100 ק"ג בלבד על התפוח. לפי זה יצרנית הרכב ביצעה את הפיתוח של הדגם וחריגה למעלה במשקל עשויה לגרום לתוצאה דינאמית לא רצויה – אולי אפילו קינטית כשתמשיכו ישר בפניה שהרכב לא מסוגל לקחת.

3 דברים שלא שאלתם על גרירה: מהו המשקל הסטאטי המותר על התפוח, מה המשקל הכולל ואיזו תיבת הילוכים לא תשאיר אתכם בבוש. צילום: לנד רובר

כשגוררים משהו ששוקל כמו הרכב – או קרוב מאד אליו – צריך להתחשב במשקל של שניהם יחד. צילום: סובארו

על הקצה. יודעים מה המשקל המירבי (עמוס בדלק, נוסעים, מזוודות וסיר חמין) של הרכב + הנגרר? אני מנחש שיש לכם הערכה אבל לא ממש נתון מדויק. קשה להגיע אליו כי יצרני הרכב ממעטים לפרסם את הנתון המירבי לגורר+נגרר ביחד. כשלפעמים הנגרר שוקל כמו המכונית הגוררת אותו – או קרוב מאד לזה – יש לכך השלכות רבות. כמו למשל שיישאר לכם, באופן חוקי, רק כ-250 ק"ג לדלק, נוסעים, מנגל ומגש קבבים. ואולי זו בעצם הזדמנות נפלאה להשאיר את החמות עם סיר החמין על שפת המדרכה כשאתם יוצאים לסוף שבוע בבוש. איך לדעת? צריך להגיע למאזני שקילה עמוסים כמו שתיכננתם ולמדוד.

3 דברים שלא שאלתם על גרירה: מהו המשקל הסטאטי המותר על התפוח, מה המשקל הכולל ואיזו תיבת הילוכים לא תשאיר אתכם בבוש. צילום: לנד רובר

הרכב הנכון למשימה. יש מכוניות שגוררות טוב יותר – ואחרות שפחות. והבחירה ברכב צריכה להיעשות לפי שיקולים הגיוניים – כי אלא אם אתם אנשי מקצוע שכל הזמן צריכים לגרור משהו – למשל רתכת עצומה לתיקון של כלי צמ"ה בשטח – רוב הזמן תיסעו בלי. וזה לא הגיוני להסתובב 360 ימים בשנה על קאדילק אסקלייד – רק כדי לגרור סירה לכנרת ארבע פעמים בשנה. גם תיבת ההילוכים היא קריטית כאן – והייתי דבק במסורתיות: אוטומטית פלנטרית או ידנית. תיבות רציפות, ואלו הרובוטיות כפולות המצמדים יתקשו מאד – ובין קליק לקלאנק אורך החיים שלהן יתקצר מאד.

3 דברים שלא שאלתם על גרירה: מהו המשקל הסטאטי המותר על התפוח, מה המשקל הכולל ואיזו תיבת הילוכים לא תשאיר אתכם בבוש. צילום: לנד רובר

הנה משהו שלא תראו בקרוב – אאודי ETRON חשמלית גוררת. בינתיים משרד התחבורה אוסר על גרירה עם חשמליות – אפילו שחלק מהיצרניות ובהן טסלה וניסאן, כבר מפתחות יכולת. צילום: אאודי

עוד דברים לדעת: זה שהנגרר עצמו צריך טסט ואגרה. יהיה עליכם לעשות שינוי ברישיון הרכב אם התקנתם וו-גרירה מקומי (ולא כל יצרני הרכב מאפשרים התקנת וו-גרירה), יש מגבלות של רוחב-אורך-גובה לנגרר המידות מופיעות בתקן. ולגבי הרכב החשמלי. המשקל המותר לגרירה הוא "0" עגול. כך קובעות התקנות – בינתיים. ואגב – לא כל מכונית יכולה לגרור ולכן מומלץ לבדוק זאת היטב במעמד ההזמנה. לפעמים פרט זה "נשמט" בלהט לסגור עסקה.

מיצובישי על ארבע

$
0
0

שטח

למיצובישי אקליפס קרוס החדש יש שורה ארוכה של פיצ'רים יוצאי דופן. מנוע טורבו חדש חסכוני-אך-חזק, תיבת הילוכים מתקדמת עם אינסוף יחסי העברה ודירוג ממוחשב של הפיקוד, חבילות איבזור מאד עשירות הכוללות את המיטב של מערכות הבטיחות האקטיביות, תצוגה עילית ועוד איבזור נוחות רב – כמו חימום למושבים שגילינו עד כמה הוא נפלא ביום חורפי מושלג בו הצפנו כדי לעמוד על יכולותיה של מערכת ההנעה הכפולה S-AWC הייחודית של מיצובישי.

שורשים בשטח

התהילה העולמית של מיצובישי הגיעה מהפינות הנידחות בעולם אליהם הגיעו בראלי דקאר ועוד ליגות מירוצי קרוס קאנטרי. במשך שנים היו הפאג'רו של מיצובישי הכוח השולט בסצינת מירוצי המדבריות. אבל לא רק – מיצובישי לאנסר אבולושן – על כל עשרת דורותיו – קבע את הקצב בזירת הראלי העולמית בה היה על הלאנסרים (ולפני כן גאלאנט) להתמודד עם שלג, קרח, בוץ, סלעים, עפר וכן גם אספלט מדי פעם. כמות המידע שנצברה בשנים האלה היא עצומה ויקרה מפז. וכמקובל בתעשייה הטכנולוגיה זולגת פנימה לתוך דגמי היצור הסדרתיים – אשר מנגישים לידיים של הנהג הרגיל את כל הידע הזה בלחיצה על כפתור יחיד S-AWC.

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון - והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון – והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

זה נדיר למצא היום רכבי פנאי שטח בעלי הנעה כפולה אמיתית. רובם נטשו את העניין בעיקר בשל שיקולי עלויות יצור ותקני זיהום אוויר – ורק בודדים מחוץ לשורת מותגי הפרימיום עדיין מציעים זאת לנהגים. בגרסה הבכירה של מיצובישי אקליפס קרוס יש הנעה כפולה קבועה אשר פעילה כל העת ותפקידה לשפר את היציבות הכיוונית בקו ישר וגם לחדד את התנהגות הכביש בפניות – והיא משיגה זאת על ידי שליטה בכוח המנוע שעובר לכל גלגל. המערכת מנטרת את בקרת היציבות, חלוקת המומנט על ציר הרוחב ועל המעצורים כדי לקבל את התוצאה הטובה יותר מבחינת אחיזה ויציבות כיוונית. מידע רב על זווית ההיגוי, כוח המנוע, מהירות סיחרור הגלגלים, מהירות הטיה, יחס ההעברה של תיבת ההילוכים, רמת הלחץ על המצערת או על הבלמים – כולם מנותחים במהירות לתוצאה שתכליתה להשאיר אותך על הכביש או השביל בכל רמת אחיזה או מהירות. הנהג יכול לבחור בין שלושה מצבים  מוגדרים: אוטומטי, שלג ועפר. כאשר מצב השלג ממקסם את היציבות בתנאים דלי אחיזה. העפר מתאים לשטח יבש ולחילוץ עצמי במקרה של תקיעה או הצלבה.

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון - והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון – והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

ואצלנו

מבלי להיכנס לעובי הקורה כיצד הדיפרנציאל המרכזי ננעל ומעביר כוח לאחור ובאילו פרמרטים, נספר לכם כי הגענו לשטח ולשבילים כששכבה של 3 עד 5 ס"מ של שלג מכסים אותם. הדרך לשם עברה בגשם סוחף ועל כבישים מוצפים ביום סערה שחכם מאיתנו היה מעדיף להישאר מאחרי מסך המחשב במשרד. אבל אנחנו גיבורים.

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון - והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון – והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

ונתחיל בסוף. המיצובישי אקליפס קרוס הביא אותנו לכל מקום אליו רצינו להגיע. ולא היה מעלה מושלג או סיבוב חלקלק שעם מידת הזהירות הראויה לא הצלחנו להתגבר עליו.

במצב SNOW אפשר היה להרגיש את יחסי ההעברה מתארכים ואת הורדת הכוח הזהירה לגלגלים כדי למנוע סחרורים ולמקסם אחיזה – וגם במצבים בהם הרכב פסע והגלגלים הביטו לצד הלא נכון – כיוון התנועה היה חיובי והרחיק אותנו מגדרות התיל והמים הזורמים בשולי הדרכים. בעבר בחנו מערכות 4X4 עם טענה ליכולת בשלג אבל במבחן המציאות נותרנו עם רכב המסחרר גלגלים בחוסר אונים – לא כך הפעם. האקליפס ממוקד ומדויק ומטפל בדלות האחיזה ביעילות רבה וחשוב מזה בשקיפות מצד הנהג. לא צריך למשוך מנופים או להיות להטוטן מאחרי ההגה – כוון לאן שתרצה להגיע והרכב יביא אותך לשם. האפקט הבטיחותי של זה בעל ערך אדיר.

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון - והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

למיצובישי יש מערכת הנעה מתקדמת S-AWC שמאד רצינו לבחון – והנה אלוהים סידרה לנו שלג. צילום: שטח

מבחן דרכים מיצובישי אקליפס קרוס

4X4 זה של פעם

בתהליך האבולוציה המהיר של טכנולוגיה סביבנו – מערכת 4X4 מסורתית כזו עם מנופים וסרנים כבדים – היא ארכאית כמו טלפון חוגה. מיצובישי השכילה לנצל את הידע הרב שצברה בעשרות שנים של מירוצי שטח ברמה הגבוהה ביותר כדי לעשות אינטגרציה בין מערכות השליטה המודרניות של היום עם חיישני G המודדים תאוצה, ABS ספורט ו-דיפרנציאלים אקטיביים כדי ליצור מערכת הנעה כפולה אקטיבית אשר נותנת למיצובישי אקליפס קרוס ערך מוסף עצום מעבר לכביש ובכל מימד בטיחותי דינאמי בשאר הזמן.

כפתור יחיד ויש בו הכל - ומעל מושבים מחוממים שהיו בוננזה במינוס 5 מעלות ביום הצילומים. צילום: שטח

כפתור יחיד ויש בו הכל – ומעל מושבים מחוממים שהיו בוננזה במינוס 5 מעלות ביום הצילומים. צילום: שטח

מזראטי + פטיש גדול בשלג

$
0
0

תומר הדר

מצב נתון: יש לך כמה שקלים עודפים בבנק, ככה ברמה של לקנות יאכטה ומרינה (בלי אמא שלה), ובמפתיע יש לך גם יכולת לבחור איזו מכונית שתרצה. אז מה תבחר? התשובה פשוטה: את היצרן שישקיע בך הכי הרבה משאבים, שזו בעצם שפה יפה ל"יתחנף אליך".

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג - ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג – ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

• מזראטי לבנטה משווק בישראל החל מ-610,000 שקלים.

גם למבורגיני אורוס יצא לשלג – ראו כאן

מזראטי, כך ניכר, יודעת היטב על אילו לובסטרים למרות את החמאה – ומכריזה על היותה הספונסרית הרשמית של גביע העולם בפולו שלג (כן, יש דבר כזה). האליפות מתקיימת בסנט מוריץ, אנדורה ועוד אי אלו אתרי בילוי חורפיים לעשירי אירופה. המבקרים זוכים להיות מוסעים ממקום למקום במזראטי לבנטה ומכיוון שמדובר בבעלי אמצעים, מזראטי גם מעמידה לרשות המבקרים צי של מזראטי לבנטה וצי של מדריכי נהיגת שלג מקצועיים מטעמה, כדי שילמדו את האורחים מה ניתן לעשות עם המזראטי הנכונה.

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג - ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

מזראטי לקחה חסות על אליפות העולם בפולו שלג – ותעמיד צי של לבנטה לאורחי ה-VIP של האליפות. צילום: מזראטי

מרצדס מציגה קמפר חדש

$
0
0

תומר הדר

מרצדס בנץ מציגה גרסה חדשה של מרצדס V  קלאס, המיניוואן הגדול של היצרנית עיקר השינויים למרצדס V  קלאס כוללים מנוע טורבו דיזל חזק ויעיל יותר, המפיק 236 כוחות סוס, מספיק כדי לזנק ל-100 קמ"ש תוך 7.9 שניות מרשימות לרכב בכזה סדר גודל. רשימת השינויים כוללת גם הטמעה של מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות ושיפור של הבידוד הקולי – אך הגרסה היותר מעניינת עבורנו היא הגרסה שמרצדס מכנה "מרקו פולו":

• מרצדס V קלאס משווק בישראל החל ב-445,000 שקלים

מדובר בגרסת הקמפר שמיוצרת בשיתוף עם ווסטפליה הגרמנית, שמוכרת בעיקר דווקא כספקית של קמפרים לפולקסווגן המרקו פולו נחשב, לפי מרצדס, לקמפר המפואר ביותר שהיצרנית מייצרת. המרקו פולו כולל מטבח שמצויד בכיור, תנור גז דו ראשי, מקרר, ספסל אחורי שהופך למיטה וכמובן גם גג חשמלי שנפתח כלפי מעלה, שכולל בתוכו מיטה בגודל מלא. הרצפה אגב מדופנת בעץ.

מרצדס V קלאס מרקו פולו. עם רצפת עץ, כיריים ומיטת קומותיים. צילום: מרצדס

מרצדס V קלאס מרקו פולו. עם רצפת עץ, כיריים ומיטת קומותיים. צילום: מרצדס

מאזדה מפתיעה: תחשוף קרוסאובר חדש בתערוכת ג'נבה

$
0
0

תומר הדר

מאזדה תציג רכב כביש שטח חדש בתערוכת הרכב בג'נבה, כך מודיעה היום היצרנית באופן רשמי. עבור מאזדה מדובר במהלך מפתיע למדי, אך הגיוני: למרות הצלחתם של רכבי הפנאי של מאזדה ודומיהם. מאזדה טרם חשפה רכב כביש שטח קטן שיוכל להתחרות מול סיאט ארונה, סקודה קאמיק ודומיהם – וגם טרם חשפה רכב כביש שטח קופה.

עד שמאזדה תשחרר צילומים נוספים של ה-SUV שמנו כאן בינתיים את זה. צילום: RED BULL

עד שמאזדה תשחרר צילומים נוספים של ה-SUV שמנו כאן בינתיים את זה. צילום: RED BULL

מאזדה CX-3 המעודכנת בישראל

מאזדה, שנמנעת במתכוון מחשיפת מידע כלשהו אודות הקרוס אובר החדש, פרט לתמונת ישבן, מדגישה שמדובר ברכב אשר בדומה ליתר דגמי מאזדה יעוצב ברוח "קודו", שפת העיצוב הנוכחית של מאזדה. נקודה חשובה שמאזדה כן מנדבת: מדובר ברכב שיעשה שימוש במנועי SPCCI – מנועים שטכנולוגיית הצתת התעבורת שלהם מבוססת על דחיסה. כלומר, בדומה למנועי דיזל אין בהם מצתים, אלא מנגנון שדוחס את התערובת עד לנקודת פיצוץ.

 


ריינג'רובר וואלר מקבל שרירים!

$
0
0


תומר הדר

לנד רובר חושפת את ריינג' רובר וולאר sv autobiography. למרות שהשם עשוי לרמוז שמדובר כאן בגרסה יותר מפוארת- בפועל מדובר בוולאר מהזן שבדרך כלל בלנד רובר מכנים SVR, שילוש האותיות שמוצמד לדגמים עתירי כוחות סוס של לנד רובר.

למנוע הזה ייחלנו! 550 כוחות סוס לריינג' רובר וואלר. צילום: לנד רובר

למנוע הזה ייחלנו! 550 כוחות סוס לריינג' רובר וואלר. צילום: לנד רובר

מבחינת המידע הטכני עולה כי בחזיתו של הוולאר הספורטיבי מותקן מנוע בנפח 5.0 ליטרים ששמונה בוכנותיו מוזנות באמצעות מגדש על, אשר מפיק 550 כוחות סוס שמועברים אל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבה אוטומטית בעלת שמונה מהירויות.

למנוע הזה ייחלנו! 550 כוחות סוס לריינג' רובר וואלר. צילום: לנד רובר

למנוע הזה ייחלנו! 550 כוחות סוס לריינג' רובר וואלר. צילום: לנד רובר

בישראל משווק ריינג' רובר וולאר החל ב-535,000 שקלים

לפי נתוני לנד רובר, הוולאר sv autobiography מסוגל לזנק ל 100 קמ"ש תוך 4.3 שניות ועד למהירות מרבית של 274 קמ"ש. בנוסף, הוולאר sv autobiography. מצויד בבלמים קדמיים שכוללים דיסקים בקוטר 395 מ"מ המסתתרים בתוך חישוקי 20 אינץ'. מקדימה הוסיפה לנד רובר פתחי איוורור נוספים בפגוש לטובת קירור משופר. לנד רובר עצמה מדגישה שלמרות שמדובר ברכב כביש שטח בעל דיפרנציאל אחורי ננעל (אגב, לוולאר אין LOW), עדיין מדובר גם ברכב שמערכת ההינע שלו מכוילת לנהיגה ספורטיבית. כך, לפי היצרנית, המערכת מכוילת להעביר 100% מן הכוח אל הסרן האחורי בלבד. האם אדוני מעוניין בדריפט?

איך להרוויח כסף מהרכב החשמלי שלך

$
0
0

רוני נאק

מכונית חשמלית נפטרה מהרבה מהעלות של מכונית רגילה: המנוע אינו מורכב כל-כך, אין צורך בתיבת הילוכים, אפשר להתקין בלמים קטנים יותר בזכות בלימה רגנטטיבית ועדיין רוב היצרנים משתמשים בפלטפורמות – שלדות – קיימות המיוצרים במיליוני יחידות מדי שנה – אז זה זול. המרכיב היחיד היקר ביותר – וזה נושא לדיון אחר – הוא המצבר. וזה הופך את הרכב החשמלי ליקר יותר ביחס למקבילו בעל מנוע הבעירה הפנימית. והמצברים הנוכחיים אינם מושלמים – בעיקר בתחום השמירה על יכולת הטעינה המלאה לאורך זמן. מה שעשוי לדחוף לקוחות רבים לכיוון של ליסינג כדי לבודד עצמם מהירידה החדה בביצועי הרכב בשלושת השנים הראשונות.

אחת הדרכים לצמצם את העלויות של הליסינג או של תשלומי ההלוואה אם חלילה תקחו כזו בשביל לקנות רכב חדש, היא למכור את החשמל שבמצבר בחזרה לרשת החשמל. או כמו שאוהבים לומר V2G. ישנם כמה פיתוחים בעולם הנוגעים בתחום הזה בעיקר ביפן מוכית אסונות הטבע אשר מנצלת את הרכבים החשמליים כמקור אנרגיה חלופי בשעת חירום (כמו למשל כשצונאמי פוגע בתחנת כוח גרעינית). הרעיון הוא שהרכב שלכם ייטען בבית בשעות הלילה כאשר העומס על הרשת נמוך והחשמל זול יותר. אחרי הקטע שלכם בפקקים של הבוקר תגיעו למשרד ובחניה תחברו מחדש את הרכב לרשת פחות בשביל הטעינה לדרך חזרה אלא יותר בשביל לייצב את הרשת בשעות העומס. עבור החשמל שאתם מחזירים לרשת (הרי שילמתם עליו כדי לטעון) אתם תהיו אמורים לקבל תשלום.

הניסאן ליף שבניסוי מחוברת לעמדת טעינה דו-כיוונית. הרוויחה לפרוייקט 1,040 אירו בחשמל. צילום: TMH

הניסאן ליף שבניסוי מחוברת לעמדת טעינה דו-כיוונית. הרוויחה לפרוייקט 1,040 אירו בחשמל. צילום: TMH

אז תאמרו – ובצדק – מה יקרה אם אני ארצה לחזור הביתה ואמצע שהמצבר שלי התרוקן במידה כזו שלא אוכל לחזור? ובכן לאחרונה הבצע בדיוק ניסוי כזה בגרמניה אשר גילה שכמות החשמל החוזרת מהרכב לרשת אינו בעל השפעה מהותית על הטווח (אלא אם אתם גר ממש בקצה הטווח האפשרי). ואם נקח למשל מכונית כמו יונדאי קונה חשמלית לה יש טווח של 400 קילומטרים בטעינה מלאה והרשת קיצרה אותו ל-380 קילומטרים כמה זה משמעותי בסוף יום העבודה בדרך ממפרץ חיפה לבית בזיכרון יעקב?

ובכן בניסוי שהתקיים בגרמניה, השתמשו בניסאן ליף שהיה מחובר לרשת כל אימת שלא נסע. בפרופיל השימוש שלהם הגיעו למסקנה שכ-8kWh הוחזרו לרשת במהלך של שבוע. במחירי החשמל בעת הניסוי הם קיבלו בחזרה 20 אירו לשבוע – ובחישוב שנתי 1,040 אירו.

אצלנו אישרה רשות החשמל רכישה של חשמל ממתקנים סולאריים. כך היא תשלם בין 48 ל-45 אג' לכל קוט"ש. אבל אין התייחסות לרכב חשמלי – במסגרת ה"אנרגיות המתחדשות"  של חברת החשמל וזה הגיוני כי כרגע היצור בישראל אינו הכי ירוק  – אבל הם עובדים על זה. מה תהיה המדיניות של חברת החשמל כאשר יהיו 100 אולי 200 אלף מכוניות חשמליות מחוברות לרשת? ימים יגידו.

 

תקנאו: הונדה חושפת את מחירי הפספורט החדש לשוק האמריקאי

$
0
0

תומר הדר

כמה משלמים הצרכנים בארה"ב עבור רכב חדש וכמה משלמים הישראלים? התשובה לשאלה זו כמובן מורכבת וכנראה די מקוממת, אך בינתיים הונדה חושפת באופן רשמי את מחירי הפספורט החדש לארה"ב. הונדה פספורט, לטובת מי שאינו מכיר, החל את דרכו כגרסה "הונדאית" של איסוזו רודאו שהייתה בעצם רודאו עם סמל הונדה – אך התפתח בשנים האחרונות לרכב כביש שטח העומד בפני עצמו וממוצב מעל הונדה CRV.

הונדה פספורט החדשה מגיעה לשווקים - המחיר? כמו של טויוטה קורולה בישראל. בעסה. צילום: הונדה

הונדה פספורט החדשה מגיעה לשווקים – המחיר? כמו של טויוטה קורולה בישראל. בעסה. צילום: הונדה

לפני שנגיע למחיר – הנה מה שמקבלים בארה"ב: מנוע V6 בנפח 3.5 ליטרים אשר מפיק 280 כוחות סוס, הנעה כפולה בחלק מהגרסאות, חישוקי 20 אינץ', מערכות בטיחות אקטיביות, עמדת WIFI עצמאית ועוד. והמחיר? עבור דגם בסיסי יש לשלם 32 אלף דולר, כלומר פחות ממחיר של קורולה בישראל. מי שמעוניין בפספורט כפול הנעה ישלם 34 אלף דולר, כלומר כמו קורולה עם מעט יותר אבזור.הגרסה המפוארת ביותר עולה 43,680 דולר, כלומר פלוס מינוס חצי ממחירו של הונדה CRV הקטן ממנו בשוק הרכב הישראלי.

הונדה פספורט החדשה מגיעה לשווקים - המחיר? כמו של טויוטה קורולה בישראל. בעסה. צילום: הונדה

הונדה פספורט החדשה מגיעה לשווקים – המחיר? כמו של טויוטה קורולה בישראל. בעסה. צילום: הונדה

ג'יפ גלדיאטור מנצח במדבר

$
0
0


תומר הדר

זו היתה רק שאלה של זמן עד שמישהו בג'יפ יחליט להכניס את ג'יפ גלדיאטור החדש לאיזשהו מרוץ – ושלא במפתיע, מדובר באחת הקטגוריות של king of hammers – אחד ממרוצי השטח היותר קשוחים שמתקיימים בארה"ב. הגלדיאטור יתחרה במה שמכונה every man challenge – קטגוריה שמאפשרת גם למי שנוהג על רכב יחסית לא משופר להתחרות בחלק מהמסלול. כמובן, הרכבים שמתחרים בקטגוריה הזו רחוקים מלהיות סטנדרטיים – אך ממש לא קרובים למפלצות העבירות של הקטגוריות העיקריות.

גיפ גלדיאטור יוצא לקינג אוף האמרס - קידום קשוח של JEEP. צילום: JEEP

גיפ גלדיאטור יוצא לקינג אוף האמרס – קידום קשוח של JEEP. צילום: JEEP

כדי להתחרות ב-king of hammers, ג'יפ מתחילה עם גלדיאטור רוביקון סטנדרטי ומשדרגת, כלומר "תתחיל הכי חזק שלך, ומשם תגביר". את הגלדיאטור ג'יפ מעבירה אל savvy off road – סדנת שיפורי 4X4 קליפורנית שאחראית על כמה רכבים שכבר ניצחו בקטגוריה בעבר ומשם הכל פתוח, כי בצוות תמצאו את רובי גורדון ואריק מילר.

גיפ גלדיאטור יוצא לקינג אוף האמרס - קידום קשוח של JEEP. צילום: JEEP

גיפ גלדיאטור יוצא לקינג אוף האמרס – קידום קשוח של JEEP. צילום: JEEP

בהתאם לחוקים, המנוע נשאר בנפח סטנדרטי, כלומר פנטהסטאר בנפח 3.6 ליטרים, אך המתלים הפכו לקויל אוברים, הצמיגים צמחו ל 35 וכלוב בטיחות גם התווסף. כל היתר, קרי נעילות, סרני דנה 44 וכיוצא בזאת, כבר מגיעים כציוד סטנדרטי בגרסת הרוביקון.

ניסאן שפן סלעים

$
0
0

תומר הדר

ניסאן ארצות הברית מציגה גרסה מיוחדת של הפאת'פיינדר שמיועדת לחובבי סלעים, כך לפחות טוענת היצרנית, שלמען האמת ריככה את הפאת'פיינדר לא מעט בשנים האחרונות. לפי ניסאן, הגרסה המיוחדת שנקראת פשוט ROCK CREEK היא למעשה חבילת אבזור, שמוצעת למרבה האירוניה גם בפאת'פיינדרים שאינם מצוידים בהנעה כפולה וגם באלה שאכן מצוידים בהנעה לכל הגלגלים. ניסאן טוענת שאם לקוח רגיל היה מתקין את חבילת התוספות הללו באולם התצוגה, היה עליו לשלם עוד 1,315 דולרים, סכום נאה בשביל שדרוגים.

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

לפי ניסאן, הפאת'פיינדר ROCK CREEK מצויד בחישוקי 18 אינץ' בצביעה מיוחדת, העוטים צמיגי 255/60, גריל קדמי מושחר, מסילות גג מושחרות, ידיות מושחרות וסמלי ארבע על ארבע מיוחדים, שכמובן יותקנו רק בדגמים שמצוידים במערכת הנעה כפולה. בפנים, המושבים זוכים לדיפון שונה וגם ההגה – אך חשוב מכך, כל פאת'פיינדר ROCK CREEK  יקבל חבילת גרירה.

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

הפאת'פיינדר עצמו, בין אם בגרסת ROCK CREEK ובין אם בגרסה הרגילה מצויד במנוע שישה צילינדרים בנפח 3.5 ליטרים המפיק 284 כוחות סוס ומשודך לתיבה רציפה.

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

ניסאן ארה"ב מציגה חבילת איבזור המוסיפה קשיחות לניסאן פאת'פיינדר. צילום: ניסאן

טויוטה ראב-4 יותר קשוח

$
0
0

רוני נאק

עוד לפני שהרכב הזה נחת אצלנו, טויוטה ראב-4 החדש הפך להיות שלאגר מכירות. בוננזה אמיתית ליבואן ותרגיל בסבלנות למי שמוכן לחכות חודשים לטויוטה החדשה שלו – ואתם מחכים. אז בינתיים, כדי שהדיסוננס יהיה קצת יותר טורדני, מציגה טויוטה בארה"ב גרסת TRD OFFROAD של טויוטה ראב-4 החדש.

טויוטה ראב-4 החדש מקבל חבילת שטח מושקעת הכוללת מערכת הנעה מחוזקת, יותר מרווח גחון וגימור פניים מושקע. צילום: טויוטה

טויוטה ראב-4 החדש עם חבילת TRD כולל גימור שונה בתא הנהג עם תפרים אדומים, משטחים אדומים וריקמתת TRD מושקעת. צילום: טויוטה

ולרכב שהוצג אתמול יש נתונים המתאימים לשטח אפילו יותר מנהיגה לקניון. מרווח הגחון עלה ל-22 ס"מ מאד שימושיים, על ההנעה מופקד מנוע 2.5ל' אטמוספרי (לא היברידי) עם 203 כ"ס ואת מקום תיבת ההילוכים הרציפה תופסת תיבת הילוכים אוטו' פלנטארית עם 8 הילוכים. ההנעה היא כפולה-קבועה דרך מערכת המנתבת כוח בנפרד לכל גלגל ומסוגלת להגיע לנעילה אורכית ורוחבית מלאה. על הכביש ההנעה קדמית בלבד – בתפעול אוטומטי ללא התערבות הנהגת – וזאת כדי לשפר את צריכת הדלק בקטעים המנהלתיים.

טויוטה ראב-4 החדש מקבל חבילת שטח מושקעת הכוללת מערכת הנעה מחוזקת, יותר מרווח גחון וגימור פניים מושקע. צילום: טויוטה

טויוטה ראב-4 החדש חבילת TRD כוללת מתלים מחוזקים, וגם צמיגים דו שימושיים – לצד כנפיים מעובות ונגיעות קוסמטיות נוספות. צילום: טויוטה

מרווח הגחון המוגדל מגיע באדיבות מערכת מתלים שונה עם קפיצים ובולמי זעזועים מחוזקים. תמצאו גם חישוקי גלגלים גדולים יותר ועליהם צמיגים דו-שימושיים של פאלקן. בנוסף יש תוספות עיצוביות להגברת הקשיחות כמו מסילות גג מוגבהות, כנפיים, פגושים ועם נגיעות מושחרות להעברת המסר.

בתוך הטויוטה ראב-4 החדש תמצאו לוגו TRD רקום על המושבים, תפרים אדומים לריפודי המושבים ועוד נגיעות אדומות בקבינה – לתת יותר חיים לתחושה הסטרילית של הקבינה בראב-4 הרגילים.

טויוטה ראב-4 החדש מקבל חבילת שטח מושקעת הכוללת מערכת הנעה מחוזקת, יותר מרווח גחון וגימור פניים מושקע. צילום: טויוטה

טויוטה ראב-4 החדש בגרסת TRD עם צביעה דו-גוונית. אחת משתי אופציות בלבד. צילום: טויוטה

עוד עדכנה טויוטה את מערכות הבטיחות האקטיביות עם הדור החדש של TSS 2.0 עם בלימת חירום אוטונומית וזיהוי הולכי רגל, בקרת שיוט אדפטיבי, תיקון סטיה מנתיב, קריאת תמרורים, החלפת אורות ועוד. מחיר טויוטה ראב-5 TRD OFFROAD טרם נקבע בארה"ב ואם יגיע אלינו זה יהיה כנראה רק דרך צינורות היבוא האישי והמקביל.

טויוטה מרחיבה את חבילות TRD לסקויה וטנדר טאקומה

$
0
0

תומר הדר

בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, הטנדר הוא המלך. הטנדר המשופר: הוא כבר קיסר. לכן טויוטה מציגה שתי גרסאות TRD  קרביות לצמד הטנדרים המובילים שלה, הטאקומה (פלוס מינוס היילקס) והסקויה שטוב, היא לא טנדר, היא רכב שטח ענק, אבל לפחות יש לה שלדת סולם.

בדומה לחבילת TRD  שטויוטה הציגה ממש לאחרונה בראב 4, גם כאן מדובר בחבילות שהן יותר מקוסמטיות. בטאקומה הוסיפה טויוטה תוספות שהופכות אותו, לפי היצרנית, ל"טוב ביותר בשטח", חתיכת הצהרה. כך, הטאקומה זוכה לתאורת LED  קדמית של RIGID (אבל אמרתם הכי טוב בשטח), סביבה מושחרת לפנסים (וואלה, הכי טוב בשטח)  ומערכת מולטימדיה חדשה עם מסך מגע בקוטר 8 אינץ' (אז מה, הכי טוב בשטח?).

טויוטה חושפת חבילת TRD חדשה לטנדר טאקומה ול-SUV סקויה. צילום: טויוטה

טויוטה חושפת חבילת TRD חדשה לטנדר טאקומה ול-SUV סקויה. צילום: טויוטה

בנוסף, טויוטה מדגישה שבולמי ה FOX  כוילו מחדש כדי להתאים לחישוקי גלגלים חדשים בקוטר 16 אינץ' שאמורים להיות קלים יותר. בסקויה TRD, טויוטה הלכה על קטע של "גם משפחה גדולה יכולה לרדת לשטח והוסיפה בולמי FOX  וגם גריל שונה. המנוע נותר צנוע: 5.7 ליטרים של טויוטה, שמפיקים 381 כוחות סוס. בגרסת  TRD יש גם דיפרנציאל מוגבל החלקה. נחמד, אך לא מגניב כמו הדיפרנציאל הננעל הסטנדרטי של הטאקומה.


בקהאם מוכר את הריינג'ספורט – מעוניינים?

$
0
0

תומר הדר

אם ברצונכם לרכוש ריינג' רובר במצב טוב, מבעלים יחסית קפדן, עם לא מעט שדרוגים שנעשו בטוב טעם, שווה לכם לפנות לבית המכירות הפומביות COYS, שימכור בשבוע הבא ריינג' רובר שהיה בעבר בבעלות דייויד בקהאם, שבימים אלה עסוק בלהשאיל את שמו ליצרניות רכב ממוצא פחות אריסטוקרטי מלנד רובר.

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

הדגש אגב הוא על "בעבר" כי הריינג' רובר ספורט של בקהאם, שככל הנראה די אוהב ריינג' רוברים, צץ למכירה פה ושם, מחליף ידיים ובעצם, כשחושבים על זה, יש בשוק לא מעט ריינג' רוברים שהיו בבעלותו של בקהאם, מה שככל הנראה לא ממש תורם לערכו של הריינג' של בקהאם בשוק המשומשות.

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

• מבחן דרכים ריינג' רובר ספורט סופרצ'רג'ד

הריינג' רובר שיוצע למכירה בשבוע הבא על ידי Coys הוא מודל 2007 המצויד במנוע ה-4.2 המוכר של לנד רובר, שעל ראשו מקנן מגדש על. לפי ביתה מכירות הפומביות, מדובר ברכב ששודרג קשות על ידי קאהן ומוצע כיום במחיר התחלתי גמיש של 30 אלף ליס"ט, מחיר שכנראה יעלה מעט בעת המכירה הפומבית.

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

ריינג' רובר ספורט עם נגיעות KHAN שהיה בעבר של דיוויד בקהאם יוצא למכירה פומבית החל ב-30 אלף ליש"ט. צילום: COYS

סובארו: טרייד אין מעל למחירון!

$
0
0

רוני נאק

סמל"ת יבואנית סובארו הודיעה הבוקר על מבצע שיימשך עד ה-24 לפברואר 2019 אשר במסגרתו היא תתן זיכוי של 5% מעל למחירון ברכישת כל אחד מדגמי סובארו XV בנפחים של 1.6 ו-2.0ל' וברמות איבזור קלאסיק ואייסייט.

שימו לב שלא כל רכב משומש משתתף במבצע ולכן היינו בודקים האם הרכב שלכם אכן זכאי להטבה הזו.

מבצע פברואר בסובארו עם טרייד אין מעל למחירון לרוכשי סובארו XV. צילום: סובארו

מבצע פברואר בסובארו עם טרייד אין מעל למחירון לרוכשי סובארו XV. צילום: סובארו

טויוטה לנד קרוזר 300

$
0
0

רוני נאק

התקשורת ביפן הצליחה להשיג מידע על הדור החדש של טויוטה לנד קרוזר 300. הנה הממצאים. הלנד קרוזר 300 ישמור על שלדת הסולם – למרות שזו תהיה כל חדשה ותחליף את השלדה של הלנד קרוזר 200 שלא השתנה מהותית מזה כעשור. בנוסף על השלדה המודרנית – שרבים הסיכויים כי תהיה קשיחה יותר ומתאימה לתחבורה מערבית מודרנית – יהיה גם מרכב חדש עם לוק עדכני. עוד גילו ביפן כי טויוטה תשמור על ההנעה הכפולה קבועה וכן על יחס ההעברה הנמוך שהחיים פשוט לא יכולים להמשיך בלעדיו.

בינתיים מבחן דרכים טויוטה לנד קרוזר 150

נתונים נוספים מספרים על תקרה שהונמכה ב-35 מ"מ, אורך כללי של 459 ס"מ, רוחב של 198 ס"מ, גובה חיצוני של 192 ס"מ ובסיס גלגלים של 285 ס"מ. היצע המנועים יהיה דיזל V8 מעודכן בנפח 4.6ל' ותפוקה של 309 כ"ס ובנזין V6 כפול מגדשי-טורבו עם הספק צפוי של כ-420 כ"ס ו-60 קג"מ. העברת הכוח תהיה דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 10 יחסי העברה. יש הצופים כי גם גרסה היברידית צפויה להצטרף להיצע אם כי עדיין לא נחשפו נתונים לגבי זה (אולי מערכות בהשאלה מלקסוס LS500h).

יהיה זה הימור די בטוח שנראה תא נהג וסביבת נוסעים מודרנית הרבה יותר עם קישוריות מלאה, מסכי מגע גדולים וחלקים ווירטואליים בלוח השעונים. זאת, לצד כל איבזור הנוחות שתוכלו לדמיין בספינת דגל ראויה: מערכות בטיחות אקטיביות, מושבי עור מחוממים וממוזגים, פנסי LED מלאים ועוד. אצלנו? רק ביבוא אישי.

3 צילינדרים –זה טוב זה?

$
0
0

רוני נאק

מנועי שלושה צילינדרים תמיד היו כאן – אבל הם תמיד היו בדגמים הצנועים והמחוצקנים ביותר – והצהרת יצרן בהשקת דגם חדש כי הוא יהיה מצוייד במנוע 3 צילנדרים "מהפכני" ש"משנה את כללי המשחק" ו-"מביא טכנולוגיות קצה", לרוב ניבאה שנפגוש את הגרסאות האלה בסוף השנה במחירי מעצור לדלת.

לא עוד. המירוץ אחרי צריכת דלק מופחתת, לחץ מאסיבי מצד רגולטורים במדינות מערביות רבות לצמצם פליטת מזהמים והתחרות הטבעית והברורה בין היצרנים (היכן שהם לא קונים אחד מהשני מנועים) החזירה את הפוקוס (אין כאן כפל משמעות) למנועים האלו אשר נראה היה שנשכחו אי שם במערום חלקי החילוף של סובארו ג'סטי ודייהטסו שרייד במשחטת הרכב בשטחים.

הונדה סיוויק עם 126 כ"ס ממנוע טורבו-ליטר עם 3 צילינדרים. צילום: רוני נאק

הונדה סיוויק עם 126 כ"ס ממנוע טורבו-ליטר עם 3 צילינדרים. צילום: רוני נאק

ואצלנו – בשוק של לקוחות בעלי דעות קדומות אך נחרצות, זיכרונות עבר רוטטים – נראה היה שאין שום סיכוי שבעולם שמר ישראלי אי פעם ירכוש מכונית עם מנוע 3 צילינדרים כשיש לו אופציה טובה יותר. מזל שלא הייתה אופציה.

את הדרך לכל שאר המותגים סללה סקודה. נכון, היא לא הייתה הראשונה עם מנוע 3 צילינדרים טורבו מודרני. אבל הסקודה אוקטביה שהיא עמוד השדרה של עולם הליסינג, והסמן הימני לציבור של "מכונית טובה" עוד מאז שנתלה כובע המונית הראשון על גבתה. המנוע עצמו היה בסדר – אבל חשוב ממנו הוא התקבל היטב ובמספרים גדולים ופתח בישראל עידן חדש של מנועי 3 צילינדרים.

מיני קאנטרימן עם מנוע 1.5ל' 3 צילינדרים. צילום: מיני

מיני קאנטרימן עם מנוע 1.5ל' 3 צילינדרים. צילום: מיני

אז מה הבעיה? בתצורה של 3 צילינדרים קשה להגיע לאיזון. זה מתבטא ברעידות, ויברציות ופעולה מחוספסת. זה נגרם משלל סיבות שההסבר המכאני שלהן ירדים אתכם או גרוע מזה יגרום להקליק החוצה מהאתר – אז בואו נסתפק ונאמר כי בשל מבנהו הפיזי ותזמון הפעולה של כל צילינדר, אין איזון טבעי ומתקבלות רעידות מסוגים שונים בעומסים וסל"דים שונים. תענוג. אז מה עושים? מאזנים – עם משקולות. זה מוסיף למסה הסובבת, יעיל רק בתחום סל"ד ועומס מסוים ומונע מהמנוע את החדות והמיידיות של הפקת הכוח.

אבל יש יתרונות רבים. בעיקר בזכות שילוב של הזרקת דלק ישירה, תזמון שסתומים משתנה, מגדשי טורבו ומחשבי ניהול מנוע השולטים על כל המהומה הזו. היתרון המשמעותי ביותר הוא משקל עצמי קל – והסיבה לכך ברורה אין מה להרחיב, עלויות היצור מופחתות כי יש 25% פחות מנוע לייצר. פחות מנוע זה אומר שיש גם פחות חיכוך פנימי להתגבר עליו (חיכוך פנימי הוא אחד משלושת הגורמים ה"רעים" לצריכת דלק לצד משקל עצמי ומקדם גרר אירודינאמי). וכמובן צריכת דלק מצויינת עם נתוני אמת ממבחני דרכים שעד היום היינו מקבלים רק במנועי דיזל ומתקרבים ל-20 ק"מ/ל' בתנאי נהיגה מודעת.

יונדאי i20 החדשה עם טורבו-ליטר מהחסכוניים והגמישים שיש. צילום: רוני נאק

יונדאי i20 החדשה עם טורבו-ליטר מהחסכוניים והגמישים שיש. צילום: רוני נאק

איפה נמצא מנועי 3 צילינדרים? בכל מקום ולא רק במכוניות המיני העממיות והזולות ביותר. גם מכוניות ספורט כמו ב.מ.וו i8 (היברידית אני יודע), אבל גם דגמים נוספים של ב.מ.וו ו-מיני. הונדה סיוויק עם מנוע 1.0ל' ותפוקה של 126 כ"ס ו-20.4 קג"מ (בידנית. 18.4 קג"מ באוטו'), דגמים רבים במשפחת VW כולל מותגי אאודי, סיאט, וסקודה, רנו קליאו, קפצ'ור. 400 כוחות סוס זה נתון שניסאן הצליחה להגיע אליו עם מנוע בנפח של 1.5ל' בלבד אבל אצלנו תמצאו 3 צילינדרים במיקרה הצנועה ואז יש את קבוצת PSA – פיג'ו וסיטרואן – שמנועי ה-1.2ל' שלהם גורפים פרסים ומשמשים דגמים רבים לרוחב ההיצע ומשרתים גם את אופל. במזרח, אחרי הונדה, נמצא את מנוע הטורבו ליטר ביונדאי i20 החדשה, וגם סוזוקי עתידה להציג אצלנו ויטארה מעודכנת עם מנוע 3 צילינרים בנפח ליטר עם תפוקה של 111 כ"ס ו-16 קג"מ.

סקודה אוקטביה היא שפתחה את הצ'אקרה של מנועי ה-3 צילינדרים והפכו אותם למקובלים בציבור. צילום: SKODA

סקודה אוקטביה היא שפתחה את הצ'אקרה של מנועי ה-3 צילינדרים והפכו אותם למקובלים בציבור. צילום: SKODA

ראוי לציין גם את פיאט שמייצרת מנוע 2 צילינדרים טורבו בנפח ליטר. משמש דגמי 500 וזהו פחות או יותר. אז מנועי ה-3 צילינדרים עזבו את מכוניות ה"K"  הווירדיות והמקסימות של יפן ועשו דרכן – בזכות סקנדלים ורגולציה – לעולם המערבי. האם זה השלב האחרון באבולוציה של מנוע הבעירה הפנימית לפני החשמל? האם יש לכם מכונית עם שלושה צילינדרים? והאם תבחרו במנוע 4 צילינדרים על פניו?

סוזוקי ג'ימני החדש וגם ויטארה ליטר טורבו allgrip

$
0
0

תומר הדר

סוזוקי ג'ימני החדש הצפוי להיחשף במהלך הימים הקרובים ישווק בישראל הן בגרסה ידנית והן בגרסה אוטומטית, אך ללא מערכות בטיחות מקוריות. כך עולה מדיוור שהפיצה יבואנית סוזוקי בקרב לקוחות מועדון הצרכנות "הוט". כך, חוברת ההטבות החודשית של המועדון אשר מתייחסת לדגמי סוזוקי כוללת "סעיף מיוחד" המתייחס לדגמים עתידיים שישווקו כבר החודש.

דרגות הבטיחות והזיהום המפתיעות של סוזוקי החדשים. צילום: שטח

דרגות הבטיחות והזיהום המפתיעות של סוזוקי החדשים. צילום: שטח

לפי חוברת המועדון סוזוקי ג'ימני החדש יסווג בדרגה 4 מבחינת מדד זיהום האוויר בגירסתו האוטומטית- ובמפתיע בדרגה 7- היותר מזהמת – דווקא בגרסתו הידנית. צריכת הדלק הרשמית לפי קטלוג מכשירי תנועה היא 8.4  ליטרים ל 100 קמ בעיר ו-6.6 ל 100 ק"מ מחוץ לעיר- בגרסה הידנית. בגרסה האוטומטית מדובר ב-7.7 ליטרים ל 100 ק"מ בעיר ו-6.2 מחוץ לעיר. רמת האבזור הבטיחותי של שתי הגרסאות היא שש.

סוזוקי ויטארה מקבלת מנוע 3 צילינדרים טורבו והנעה כפולה. צילום: סוזוקי

סוזוקי ויטארה מקבלת מנוע 3 צילינדרים טורבו והנעה כפולה. צילום: סוזוקי

לצד הג'ימני החדש מופיעה בקטלוג של מכשירי תנועה שהופץ ללקוחות הוא גרסה חדשה ומפתיעה של סוזוקי ויטארה – שמצוידת במנוע טורבו 3 צילינדרים בנפח ליטר ובהנעה כפולה. יבואנית סוזוקי אינה מפרטת באיזו תיבה מצוידת הויטארה טורבו – אך אנו יודעים כי מדובר באוטומטית פלנטרית עם 6 הילוכים ובדור העדכני של מערכת ALLGRIP עם ארבעה מצבי נהיגה.

מחירים רשמיים טרם פורסמו אך אנו משערים כי הם ינועו סביב ה-140 אלפי שקלים לשני הדגמים.

Viewing all 1746 articles
Browse latest View live